BA’er?

Vorige week werd ik benaderd door Arjan Klaver van het Amersfoorts Dagblad. Hij had gehoord over Fitstap en wilde daar meer over weten.

Op een doordeweekse dag vroeg in de ochtend zaten wij aan de keukentafel aan de koffie en in gesprek. Over Fitstap maar ook over mijn andere activiteiten. Dat ik enthousiast ben over de persoonlijke en groepsbegeleiding bij het lopen viel op. Het resultaat was een artikel in de krant en op de website.

Ik kreeg van verschillende mensen een appje of telefoontje met leuke reacties op het artikel. Hieruit blijkt wel dat de krant gelezen wordt.
Dit doet mij denken aan vorig jaar toen ik op televisie geïnterviewd werd in een item over beginnen met hardlopen. Nog lang daarna vertelden vrienden dat ze mij in het programma gezien hadden.

Morgenavond begint het volgende avontuur. Een radio interview op EVA sport. Ik denk dat het gezien mijn enthousiasme wel goed komt.

Waar het allemaal mee begon is Fitstap. Een laagdrempelig wandelprogramma van de Nederlandse Wandelbond waarvoor ik trainer ben. De komende weken starten groepen waarin de deelnemers in 12 weken fitter worden door te wandelen, informatie te krijgen over voeding en een gezonde leefstijl. Het is ook geschikt voor de gezondheidswandelaar. Bijvoorbeeld iemand die te zwaar is en andere aandoeningen wil voorkomen. Het kan een prima manier zijn om te beginnen met bewegen onder begeleiding.

Oh ja, het is vandaag 4 oktober, dierendag. Een rondje wandelen met de hond vind hij heerlijk en het voordeel is dat je zelf in beweging komt.

Na al deze publiciteit voel ik mij een beetje als een BA’er. Bekende Amersfoorter.

Erik Ernest