We zijn alweer twee weken in 2019 onderweg en een heleboel mensen hebben in 2018 goede voornemens gemaakt om in het nieuwe jaar meer te sporten en hierdoor af te vallen. Een prima idee want na de feestdagen is er bij veel mensen een kilo of wat bijgekomen.

Helaas lees je in de krant dat eind januari veel mensen stoppen met hun goede voornemen. Want na een aantal weken sporten waarin je nog streng bent voor jezelf word je het zat en stop je met sporten.

Jammer dat er in de meeste sportscholen niet voldoende persoonlijke coaching gegeven wordt om dit vol te houden en door te gaan.

Om je gedrag, ook al is dat meer sporten, te veranderen heb je langer de tijd nodig. Het moet in je wekelijkse routine komen en daar blijven. En dat is lastig.

Hetzelfde geld voor het aanpassen van je voedingspatroon. Mensen die op dieet gaan vallen in de eerste weken af omdat ze dan streng zijn voor zichzelf en minder en anders eten dan normaal houden. Net als bij het sporten houden ze het niet zo lang vol.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je veranderingen vol kunt houden?

Neem kleine stappen om je voedings- en bewegingspatroon aan te passen en stel jezelf een doel. Een paar voorbeelden:

– deze week drink ik geen frisdrank of alcohol

– ik ga 1 keer per week extra sporten of ik neem de trap in plaats van de lift

Dit zijn kleine aanpassingen die je makkelijk kunt volhouden. En als je hieraan gewend bent stel je jezelf een nieuw doel.

Natuurlijk kun je je laten coachen bij het behalen van jouw doel. Je kunt bij ons werken aan jouw voedingspatroon en je kunt je laten begeleiden bij het sporten. En de combinatie van sporten en een analyse en advies over je voeding is helemaal goed. Of het nu gaat over je gewone of sportvoeding de coaching blijft hetzelfde, persoonlijke aandacht kan ervoor zorgen dat je je voornemen succesvol tot uitvoering kan brengen.

En onze eigen voornemens: Erik wil zijn halve triatlon doen en ik wil meer mensen begeleiden naar een gezondere leefstijl. Dat sluit goed aan bij het laten slagen van jullie goede voornemens.