Door al het thuiszitten gaat je conditie snel achteruit doordat je minder beweegt. Hardlopen is de eenvoudigste manier om dit op peil te brengen. Want hardlopen kan in deze tijd natuurlijk wel zolang je het alleen doet.

Ik ben Erik Ernest, hardlooptrainer. Ik wil je helpen starten met blessurevrij hardlopen. Waarom? In deze corona tijd zitten we veel binnen en bewegen minder. Misschien eet je ook anders dan normaal.

Ik zie in deze tijd veel mensen beginnen met hardlopen en als trainer valt mij op dat beginnende hardlopers met aanwijzingen en coaching minder blessures oplopen. De komende weken zal ik tips met je delen hoe je het beste kunt starten met hardlopen. De tip geef ik op facebook en deze zal in deze blog toegelicht worden.

Tip 1: Begin niet te snel. Ga niet de eerste keer gelijk 5 kilometer lopen. Er zijn voorlopig toch geen loopjes waar je aan mee kunt doen dus neem de tijd. Je lichaam moet wennen aan het hardlopen. En dat gebeurt door te beginnen met afwisselend te wandelen en te lopen. Maak gebruik van een schema.  Als je een schema wil hebben stuur mij dan een mail: info@move2befit.nl.

Ben je nog niet aan hardlopen toe begin dan met wandelen. Een halfuur buiten wandelen is goed voor je conditie en voor jezelf.

Dit is de eerste tip om te beginnen met hardlopen. Volg facebookpagina move2befit voor de volgende tips.

Succes met starten.

Erik